Bezig met laden, een moment geduld a.u.b...

Kosten verkeersongevallen

Verkeersongevallen leiden tot omvangrijke maatschappelijke kosten, zoals medische kosten, uitval van arbeidskrachten, schade aan voertuigen en infrastructuur, kosten van inzet van hulpdiensten, en kosten van files die ontstaan door ongevallen. Ook immateriële gevolgen zoals pijn, verdriet en verlies van kwaliteit van leven, vallen hieronder. Inzicht in de kosten ongevallen is essentieel om goede beleidsafwegingen temaken en prioriteiten te stellen.

W2Economics beschikt over uitgebreide en specialistische kennis over de kosten van verkeersongevallen. Wij helpen u om de
maatschappelijke en economische impact van ongevallen te bepalen op nationaal, regionaal of lokaal niveau, of voor specifieke doelgroepen zoals het bedrijfsleven. Onze analyses maken inzichtelijk hoe de verdeling van de kosten over verschillende maatschappelijke partijen ligt, en waar mogelijkheden zijn voor kostenbesparingen. Ook hebben wij veel ervaring met het ontwikkelen van methoden en leidraden voor het bepalen van de kosten van verkeersongevallen, en met het maken van vergelijkingen met andere landen of met kosten op andere beleidsterreinen.

NederlandsEnglish
e-mail:
wim.wijnen@w2economics.com
website by Profound Studio